Service & onderhoud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of stuur een bericht via onderstaand formulier:

Stuur een bericht

 

Werkwijze preventief en correctief 1e lijn onderhoud

Inventarisatie en werkwijze

Fietje Grootkeukentechniek doet inventarisatie van de aanwezige grootkeukenapparatuur. De apparaten worden beoordeeld op huidige staat, ouderdom en kwaliteitsniveau.

Wanneer er door Fietje Grootkeukentechniek is geleverd, dan is inventarisatie uiteraard niet nodig.

Om tot een goede begroting te komen voor 1e lijn onderhoud (preventief, correctief) per apparaat wordt met ervaren werkvoorbereiders een analyse gemaakt. Er kunnen apparaten met een laag risico profiel, maar ook met een zeer hoog risico profiel aanwezig zijn.

De eerste schifting geeft voor Fietje Grootkeukentechniek aan hoe groot de kans is dat het betreffende apparaat na de eerste lijn onderhoud aanvullende werkzaamheden (dus kosten) nodig zal hebben of zelfs vervangen moet worden.

Monteurs van Fietje Grootkeukentechniek testen in het eerste lijn onderhoud het apparaat en doen o.a. de volgende correctieve en preventieve werkzaamheden:

  • Veiligheid en functionaliteit bepaling
  • Bedrading (vervangen kabelschoenen, kleine slangen, rubbers, etc. daar waar nodig)
    Specifieke gebreken worden separaat aangeven, waar mogelijk direct opgelost en anders in een vervolg afspraak.

Fietje Grootkeuken zal met de klant in alle redelijkheid overleggen en afstemmen in welke periodes onderhoud ingepland kan worden.

Na elk onderhoud zijn de inzichten weer actueler. Bij de meeste klanten wordt er 1 keer per jaar geëvalueerd en gerapporteerd .

 

Frequentie, planning en afstemmening

  • Frequentie 1e lijn onderhoud (preventief, correctief):
    – 1 x per jaar. Apparaten welke uitzondering behoeven worden separaat gekenmerkt.
  • Planning
    – Afstemmen met verantwoordelijken.

 

Een veilige werkomgeving

Zoals eerder beschreven is, wordt een apparaat beoordeeld op functionaliteit en veiligheid. Er zijn diverse veiligheidsaspecten welke worden bekeken:

  • Elektrisch, aarding, spannings voerende delen, etc.
  • Gastechnisch (lekken, gasdruk, beveiligingen)
  • Voedselveiligheid
  • Gebruik van chemicaliën
  • Water (keerkleppen noodzakelijk)
  • Hygiene (kitnaden, toepassen van foute materialen waarin voedselresten achterblijven, slecht operationeel onderhoud)
  • Temperatuur (bewaartemperaturen voedsel)
  • Ventilatie (risico’s door onvoldoende afzuiging en ventilatie bij b.v. gas toestellen)

Eventuele tekortkomingen of aandachtspunten worden in het servicerapport en later in de management informatie opgenomen. Monteurs zijn breed opgeleid en bovengenoemde “skills” behoort voor goede grootkeuken technieker als “Workmanship”. Door jaarlijkse trainingen bij leveranciers en behalen van certificaten (NEN, STEK, VCA) zijn monteurs “up to date”.